• Blog > 
  • Een groener, slimmer kantoor in drie eenvoudige stappen

Een groener, slimmer kantoor in drie eenvoudige stappen


Tips voor groener werkenTegenwoordig zijn de meesten van ons gewend om zuinig te leven. 

Onze inspanningen maken verschil, maar individueel kunnen we de effecten van klimaatverandering niet terugdraaien. Het goede nieuws is dat steeds meer bedrijven overstappen op een duurzamer beleid. 

Ook moderne technologie draagt bij, bijvoorbeeld door mogelijkheden te bieden om slimmer en flexibeler te werken. Hier volgen drie manieren om de ecologische voetafdruk van uw kantoor te verkleinen en kosten te besparen:

1. Probeer woon-werkverkeer anders aan te pakken

De Verenigde Naties voorspellen dat in 2050 6,5 miljard mensen in stedelijke gebieden zullen wonen. Dat zijn enorm veel mensen die dagelijks van en naar hun werk reizen! 

Laat uw auto staan en ga carpoolen. Zo bespaart u geld en beperkt u de CO2-uitstoot. Er zijn genoeg apps verkrijgbaar die u daarbij kunnen helpen. 

Biedt uw bedrijf een fietsplan aan? Veel bedrijven wel. Medewerkers kunnen dan belastingvrij een fiets kopen en in termijnen afbetalen. Zo bespaart u geld en krijgt u bovendien de nodige beweging.

Dit is niet voor alle beroepen even praktisch, maar u kunt wel af en toe vanuit huis werken, waardoor u reiskosten bespaart en uw voetafdruk verkleint. 

 

2. Stap over op slimmere werkmethoden

Het lijkt misschien onbeduidend, maar er valt veel te halen uit een lager papierverbruik. U kunt veel besparen door alle printers in te stellen op dubbelzijdig afdrukken. Het Amerikaanse advocatenkantoor Arnold & Porter bespaarde op deze manier in een jaar al 350.000 vellen papier en heel veel geld. 

Daarnaast kunt u de energiezuinige modus op uw computers activeren. Wist u dat u 70 procent van het energieverbruik van de computer kunt besparen door simpelweg het scherm uit te schakelen?

 

3. Omarm nieuwe technologieën 

Is het noodzakelijk dat u die bijeenkomst in Genève bijwoont? De kans bestaat dat een video- of teleconferentie net zo effectief is. Een lange, dure zakenreis krijgt dan een snel alternatief tegen een fractie van de kosten.

In 2010 verlaagde Vodafone UK het aantal zakelijke vluchten met 26 procent (gelijk aan 3500 vluchten of 617 ton CO2) door slimmere technologieën te gebruiken en de manier waarop medewerkers werken te veranderen. 

Dergelijke werkmethoden zorgen bovendien voor meer flexibiliteit, waar we bij Regus veel waarde aan hechten. Welke groene initiatieven voert uw bedrijf uit?